Informatii

fabrica de paine dan barbilian
fabrica de paine dan barbilian
fabrica de paine dan barbilian

Drumul pâinii la fabrica de pâine ,,Selena”

 
            Activitatea a debutat în data de 27 noiembrie 2018 cu deplasarea elevilor clasei a III-a D coordonați de doamna învățătoare Balmuș Clementina la fabrica de pâine Selena, situată în imediata apropiere a școlii și a vizat: analizarea aspectelor legate de  modul de preparare a pâinii, formarea unor noţiuni şi reprezentări despre procedeele pentru obtinerea pâinii,  dezvoltarea spiritului antreprenorial și a simţului ecologic
            Elevii au  fost instruiți încă de la intrarea în unitate cu privire la regulile din timpul vizitei și au primit echipament de protecţie absolut necesar.

          S-au prezentat activităţile desfăsurate în fiecare încăpere, începând cu spatiul de depozitare al materiei prime, până la cel în care este pregătit aluatul pentru a obține diverse produse de panificație și patiserie. Elevii au avut astfel ocazia să afle numele utilajelor folosite, timpul alocat fiecarei operaţiuni, cantitățile necesare obţinerii unui produs.

             În timpul vizitei au manifestat un comportament decent, adecvat vârstei, au apreciat  informaţiile oferite, au adresat o serie de  intrebări legate de obiectul activitaţii. La final au  degustat din pâinea scoasă din cuptor, apreciind gustul și savoarea produsului.